Øv dig i IKEAS PI LI-tests online

Ville det ikke være fantastisk at arbejde for IKEA? Sådan en anset virksomhed har dog en besværlig ansættelsesproces. Virksomheden søger efter talentfulde, dygtige og professionelle ansøgere. Testene og jobsamtalerne er meget svære for nogle personer. Vær sikker på at du klarer dig godt i testene for kognitive evner og jobsamtalerne hos IKEA med hjælp af JobTestPrep. Med de mange tests, vejledninger, tips til jobsamtaler og mere, som JobTestPrep tilbyder, kan det ikke gå galt. Hvorfor ikke give det en chance?

IKEA
  • Fem tests i PLI-stil:
  • 50 spørgsmål, 12 minutter hver
  • Videovejledninger og studieguides
  • Abstrakte, numeriske og verbale spørgsmål
  • Tidsbegrænsede tests
  • Scoreoversigter, svar og løsningsråd
  • Øjeblikkelig 24/7 online adgang
  • OBS! Træningsmateriale er på engelsk
I alt

Side indhold

IKEA

Forberedelse til ansættelsesprocessen hos IKEA

Under ansættelsesprocessen skal du tage PI LI-testen og deltage i adskillige jobsamtaler, der kan foregå i enhver af de 5 butikker i Danmark. Disse tests er designet til at teste dine grundlæggende evner såsom sprog, maskinskrivning og kommunikation samt noget grundlæggende matematik. Hvis du ser nærmere på virksomhedens jobopslag, kan du se, at der er nogle evner, som det kræves, at alle ansøgere besidder, og disse er:

  • Effektive verbale, skriftlige og interpersonelle kommunikationsevner
  • Analytiske, organisatoriske, beslutningstagningsrelaterede og problemløsende evner

Testene

Den ene vigtige test, som IKEA udfører, er PI IL-testen. PI LI-testen (The Predictive Learning Indicator or PI Cognitive Assessment) er en 12-minutters test med 50 spørgsmål. Spørgsmålene vil være fokuseret på 3 specifikke emner: numerisk ræsonnement, verbalt ræsonnement og ikke-verbalt ræsonnement. Formålet med PI LI-vurderingen er at måle dine kognitive evner eller din kapacitet for indlæring og for at tilpasse dig arbejdsstedet.

Udover PI LI-testen kan du støde på andre tests, såsom:

IKEAs numeriske test

Formålet med føransættelsestesten er at vurdere ansøgerens evne til præcist og med lethed at gennemføre matematiske funktioner og fortolke data. Din evne til at forstå og analysere grafer og andre numeriske data er nødvendig i mange jobsituationer. Afhængigt af det stillingsniveau, du har søgt, kan niveauet af matematik, som du testes i, variere.

IKEAs personlighedstest

Virksomheder som IKEA, der ønsker at udfylde stillinger indenfor salg, teknik og HR, vil vide, om du har det, der skal til, for at håndtere en stillings arbejdspres og kompleksitet. Din personlighed kan give en forståelse af din holdning i forhold til arbejde, kommunikationsevner, motivation og de værdier, der giver dig succes. I modsætning til en personlig jobsamtale er det svært at charmere dig gennem personlighedstesten, så det er altafgørende, at du forbereder dig.

Til sidst, hvis du har taget en videregående uddannelse, kan du blive bedt om at deltage i IKEAs vurderingsdag. I løbet af IKEAS vurderingsdag bliver du udsat for en række udfordringer, som omfatter: en personlighedstest, en egnethedstest, IKEAs gruppejobsamtale, et casestudy og en individuel jobsamtale. Inden vurderingscentret bør du gennemse jobbeskrivelsen og IKEAs nøglekompetencer, så kan få noget vejledning. Dette stadie er særligt relevant for IKEAs ansættelsesproces for personer med videregående uddannelser.

IKEA niveauer af jobsamtaler

IKEA har flere niveauer af jobsamtaler, som du skal deltage i. Antallet af jobsamtaler, og den specifikke type jobsamtale, afhænger af hvilken stilling, du søger. Tryk her for at finde ud af hvilke jobsamtaler du kan støde på.

Slå konkurrenterne. Land drømmejobbet.

Gratis PLI-testprøve 1

Hvad er svaret?

Forkert

Korrekt!

Forkert

Forkert

Se forklaring

Et HYL er for en ULV, hvad
en TÆVE er for en HUND
en GØEN er for en HUND
et LØB er for en PERSON
en KLØEN er for en KAT

En ‘ulv’ ‘hyler’ lige som en ‘hund’ ‘gør’. Det andet ord beskriver måden dyret kommunikerer på.

Svaret er ’hund’: ‘gø’

Gratis PLI-testprøve 2

Hvilket tal har den laveste værdi?

Forkert

Korrekt!

Forkert

Forkert

Se forklaring

Den laveste værdi er (B).

(A) 3/5 + 0.10 = 0.60 + 0.10 = 0.70
(B) 2/5 – 0.10 = 0.40 – 0.10 = 0.30
(C) 1/4 + 0.30 = 0.25 + 0.30 = 0.55
(D) 4/5 – 0.45 = 0.80 – 0.45 = 0.35

Derfor er det rigtige svar (B).

Gratis PLI-testprøve 3

Hvad er svaret?

Korrekt!

Forkert

Forkert

Se forklaring

Forudsætninger:
Rogers favoritsport er basketball.
Steves favoritsport er ikke basketball.

Konklusion:
Roger og Steve har samme favoritsport.

Hvis antagelserne er sande, er konklusionen:
Ukorrekt
Korrekt
Kan ikke bestemmes ud fra oplysningerne

Forklaring
Det korrekte svar er Ukorrekt.

At bestå testen burde ikke være en umulig mission

Vores forpakker er blevet vist for at forbedre chancerne for succes på testdagen med 139%!


PI LI, PLI, IKEA og andre varemærker tilhører deres respektive varemærkeindehavere. Ingen af varemærkerne har forbindelser til JobTestPrep eller denne hjemmeside. JobTestProp tilbyder forberedelse til psykometriske tests. Alle forberedelsesmaterialerne udbydes på engelsk.