Lær om samtaleprocessen hos topselskaber - JobTestPrep - JobTestPrep

Jobsamtaleproces

Forventes du at deltage i en jobsamtale for en engelsktalende virksomhed? Forbedr din selvtillid og færdigheder med vores eksklusive platform for selvvurdering af jobsamtaleforberedelse. Byg tilpassede jobsamtalesessions, optag dig selv og få de bedste jobsamtalepraksisser for at få dit næste job.

Forstå, hvem der udspørger dig

Det bliver mere almindeligt, at virksomhederne bruger rekrutteringsbureauer for at administrere den første jobsamtale, men det er ikke altid tilfældet. Jobsamtalen kan også udføres af en virksomheds HR-afdeling, en mellemleder eller endda virksomhedens administrerende direktør. Når du først bliver kontaktet, kan du spørge efter detaljer om jobsamtaleprocessen, herunder om du vil gennemgå en arbejdstest, for at sikre dig, at du føler dig tilpas før den første jobsamtale.

Hvilken type jobsamtale kommer du til at gennemgå?

Det er ikke kun vigtigt at vide, hvem der udspørger dig, men det er også vigtigt at forsikre dig, at du finder ud af, hvilken type jobsamtale du kommer til at gennemgå. Der er fire forskellige typer af jobsamtaler, du kan støde på.

 

Telefonsamtale

Det er ikke usædvanligt, at den første jobsamtale i en udvælgelsesproces er en telefonsamtale. Denne jobsamtale tjener formålet som screener for at se, om du kvalificerer dig til at komme ind til en mere klassisk jobsamtale.

En telefonsamtale er ofte kortere end den klassiske jobsamtale. Derfor har du mindre tid til at skabe et godt indtryk. En stor fordel ved telefonsamtalen er, at du kan have dit CV, følgebrev og jobbeskrivelse foran dig.

Klassisk jobsamtale

I den klassiske jobsamtale vil du møde en eller flere udspørgere personligt. Dette kan være den første jobsamtale, eller det kan være opfølgningen på en indledende telefonsamtale.

Varigheden af jobsamtalen er normalt mellem 1-2 timer, og målet er at få et klarere billede af, hvem du er, hvordan du håndterer forskellige situationer, din personlighed og dine sociale og verbale færdigheder.

Gruppesamtale
Gruppesamtaler kan også forekomme i starten af ​​udvælgelsesprocessen. Virksomheden sparer tid ved at møde mange kandidater på én gang. Men det handler ikke altid om at spare tid. I en gruppesamtale vurderes kandidater ud fra hvordan de kommunikerer, lytter og arbejder sammen med andre teammedlemmer.
Her vil du ikke få samme opmærksomhed som under en individuel jobsamtale, så skab en balance mellem at blive bemærket og at være for dominerende.
Sagssamtale

Sagssamtale bliver ganske almindelige, især hvis du planlægger at arbejde med rådgivning. I denne type jobsamtale skal du løse et reelt problem eller besvare et gåde-agtigt spørgsmål, enten alene eller i en gruppe. I mange sagssamtaler er du også forpligtet til at tage en arbejdseksamen.

Formålet med sagssamtalen er at teste en kandidats problemløsning, logiske tænkning, præsentationsfærdigheder og interpersonelle færdigheder. Du bør øve på forhånd før du deltager i et sådant interview.

Vil det blive forventet at jeg tager en arbejdstest?

Arbejdsgivere bruger ofte psykometriske tests for at screene ansøgere. Disse tests er blevet mere og mere almindelige i de seneste år. Typer af test og screeningprocedurer udnyttet af arbejdsgivere omfatter: egnethedsprøver, adfærdstests, evalueringscenterøvelser, lægeundersøgelser og baggrundskontrol. Det er vigtigt, at du forbereder dig på forhånd på disse tests for at sikre dig, at du skiller dig ud fra andre ansøgere. Sørg for at anmode om tilbagemelding, hvis du har gennemført en type af test.

Psykometrisk test

Psykometrisk afprøvning er et bredt begreb, der beskriver alle vurderinger, der bruges til at evaluere en potentiel ansøgers præstation. Afhængigt af arbejdsgiveren kan en kandidats tekniske færdigheder, viden, personlighedstræk, bedømmelse og jobpotentiale vurderes. Psykometrisk afprøvning kan opdeles i tre hovedkategorier: egnethedsprøver, adfærdstest og evalueringscenterøvelser.

Egnethedsprøver

Egnethedsprøver er en fællesbenævnelse for alle tests, der vurderer kandidatens kognitive evner. De mest almindelige egnethedsprøver er numeriske, verbale og logiske vurderinger. Egnethedsprøver henviser også til alle tekniske og færdighedsbaserede tests.

Tekniske tests vurderer en kandidats tekniske evner krævet til tekniske job (dvs. ingeniører, teknikere, mekanikere). Færdighedsbaserede tests evaluerer kandidatens tekniske færdigheder. Disse tests fokuserer normalt på computer og skrivefærdigheder.

Adfærdstest

Adfærdstests bruges til at vurdere, om en kandidat har specifikke træk, der ville være egnet til den rolle, de er til jobsamtale for. Adfærdstest kan komme i form af personlighedstest og/eller en situationsfornemmelsestest. En personlighedstest giver arbejdsgivere et billede af din personlighedsprofil.

Det hjælper arbejdsgiverne med at vurdere, om dine karaktertræk svarer til de behov, der er nødvendige for stillingen og passer til virksomhedens virksomhedskultur. En situationsfornemmelsestest giver dig forskellige situationer, som kan opstå under arbejdet, og analyserer, hvordan du kan reagere på hver situation.

Hvad skal jeg have med mig til jobsamtalen?

Sørg for at medbringe kontaktoplysningerne på din referenceperson, dit CV og dit følgebrev. Afhængigt af jobbet bør du være parat til at aflevere kopier af eksamensbeviser og certifikater, der beviser de kvalifikationer og erfaringer, der er nævnt i dit CV.

Hvilke spørgsmål vil jeg blive bedt om?

En klassisk jobsamtale starter ofte med ansætteren, der fortæller dig lidt om virksomheden og jobbet. Herefter vil du sandsynligvis blive bedt om at fortælle lidt om dig selv. Du bør forvente at møde adfærdsorienterede spørgsmål. Spørgsmål som disse tyder på, at ansætteren ønsker at vide, hvordan du handler og opfører dig i forskellige situationer. Det er ikke ualmindeligt at blive spurgt om, hvad dine lønforventninger er under det første interview. Det er dog usædvanligt at forhandle løn før senere i rekrutteringsprocessen.

 

Jobsamtale 3

Hvad sker der efter jobsamtalen?

Efter jobsamtalen kan du sende en takke e-mail, der refererer til noget fra din jobsamtale. Hvis du ikke hører fra arbejdsgiveren efter et par uger, skal du ringe og spørge om udviklingen i din ansøgning. Hvis de beslutter at vælge en anden kandidat, kan du spørge, hvad der fik dem til at vælge denne person.

Hvorfor skal jeg forberede mig til en jobsamtale?

Øvelse før en jobsamtale er ikke anderledes end at øve på en online test. Hvis du simulerer situationen på forhånd, vil du bedre udføre selve jobsamtalen. Vi giver dig et smart og simpelt værktøj, der kan hjælpe dig med at lande dit drømmejob. Du kan let skræddersy din jobsamtaleforberedelse baseret på den type jobsamtale du vil støde på. Med vores selvvurderingsværktøjer kan du nemt identificere dine styrker og svagheder og polere dine færdigheder.

hurtige resultater

Lær hvordan du får succes med jobsamtalen! Land drømmejobbet!


Testvirksomhederne og andre brands, der er nævnt på denne side, ejes af de respektive varemærkeindehavere. Ingen af varemærkeindehaverne er tilknyttet JobTestPrep eller dette websted. JobTestPrep tilbyder træningsmaterialer til egnethedsprøver. Alle forberedelsesmaterialer leveres på engelsk.

 

 

None of the trademark holders are affiliated with JobTestPrep or this website.