Forberedelse på Maersk PI LI-test og interview - JobTestPrep - JobTestPrep

Hvad er Maersks PI LI-test?

Maersks PI LI-test spiller en vigtig rolle i udvælgelsen af de rette kandidater, og det er derfor vigtigt, at du forud for testen forbereder dig tilstrækkeligt. Med PrepPack™ kan du øve dig grundigt og effektivt på testen, så du er i stand til at bestå den, når tid kommer.

I denne video får di yderligere introduktion til PI LI-testen som helhed:

Play Video preview billede
Video preview billede

Ansøgningsprocessen hos Maersk

Inden vi ser nærmere på PI LI-testen, starter vi med at kaste et blik på selve ansøgningsprocessen hos Maersk. Her bør det fra start bemærkes, at der med så mange forskellige stillinger og afdelinger i virksomheden kan være afvigelser i ansøgningsprocessen afhængigt af den søgte stilling og afdeling. Overordnet ser ansøgningsprocessen dog ud som følger:

Trin 1: Besøg hjemmesiden og udfyld ansøgningen online.

Trin 2: Gennemfør forskellige færdighedstests såsom PI LI samt adfærdstests.

Trin 3: Du modtager spørgsmål på mail og besvarer de fire spørgsmål ved hjælp af korte videoklip på cirka to minutter. Videoklippene returneres via mail.

Trin 4: Herefter følger den egentlige jobsamtale, der foregår med en HR-chef og en HR-assistent.

Trin 5: Går du videre fra jobsamtalen, inviterer Maersk dig til Maersk Assessment Day. Denne inkluderer panelsamtaler og andre opgaver.

Trin 6: Du underskriver din kontrakt og påbegynder onboarding-processen.


Job og karriere hos Maersk 

Er du interesseret i at komme igennem nåleøjet i Maersks ansættelsesproces, er du havnet det helt rette sted. Vi tilbyder masser af dybdegående forberedelsesmateriale, der hjælper dig til at få foden indenfor hos Maersk. 

Her kan du læse mere om nogle af de spændende jobmuligheder, som Maersk tilbyder fordelt på mere end 130 lande verden over:  

Job for nyuddannede

Maersk er et fantastisk sted at starte ud, hvis du er ung, ambitiøs og ønsker at starte en udfordrende karriere i en global virksomhed. Mulighederne for nyuddannede i Maersk dækker vidt og bredt; lige fra graduate-programmer til maritime uddannelser.

Karriere indenfor shipping 

Har det altid været din drøm at få et internationalt job? Uanset om du leder efter et job indenfor kundeservice, ledelse eller fragthåndtering, er der rig mulighed for at blive en del af et internationalt miljø hos en af Maersks mange shippingafdelinger.

Karriere indenfor offshore

Værdsætter du uforudsigelighed, og foretrækker du samtidig jobs, der til tider kræver hurtige beslutninger? Så er en karriere indenfor offshore hos Maersk muligvis det rette valg for dig. Her kan du se frem til unikke udfordringer, hvor ikke to dage er ens. Ved at opnå kendskab til, hvad Maersks rekrutteringshold vægter, når de skal ansætte medarbejdere til offshore, adskiller du dig markant fra det øvrige felt af ansøgere.

Back to Work-program (B2W) – Indien 

Dette karriereprogram tilbyder fleksible jobmuligheder for kvinder, der er på vej tilbage på arbejdsmarkedet. Det specifikke program er tilgængeligt i Indien for kvinder, der har arbejdet mindst fire sammenhængende år indenfor et af følgende områder:

 • Salg 
 • Kundeservice 
 • Drift 
 • Handel og Marketing 
 • Projektledelse 
 • Indkøb 
 • Human Resources (HR) 

Stærke kompetencer indenfor både skriftlig og mundtlig engelsk er nødvendigt for at kunne søge om optagelse i dette program. Derudover bør kandidaterne besidde særlige interpersonelle kompetencer for at kunne gennemføre ansættelsesprocessen.

Som du kan se, findes der en række unikke karrieremuligheder hos Maersk. Gå ikke glip af dit livs chance – forbered dig på Maersks ansættelsesproces og tests allerede i dag!


Formålet med en PI LI-test

Da PI LI-testen er en vigtig del af ansættelsesforløbet, er det også vigtigt at forstå formålet med testen. Dette afsnit har til hensigt at give dig baggrundsviden og kontekst, inden vi går i dybden med testens detaljer.

En PI LI-test har til formål at give din fremtidige arbejdsgiver en metode til bredt at kunne vurdere dine kognitive evner. Ved at kigge på forskellige parametre såsom hastighed, visualisering, hukommelse og sans for detaljer, kan arbejdsgiveren bedre vurdere din evne til at tilpasse dig og håndtere udfordringer og opgaver i organisationen.


PI LI-test - et detaljeret overblik

En PI LI-test består af tre emner: numerisk ræsonnement, verbalt ræsonnement og nonverbalt ræsonnement. Hvert emne indeholder en række underemner, som du kan se herunder.

Numerisk ræsonnement - nummerserier, matematiske problemer, ordproblemer.

Verbalt ræsonnement - analogier, formel logik, antonymer.

Nonverbalt ræsonnement – rumlig bevidsthed, logisk ræsonnement, induktivt ræsonnement.


Testeksempler med forklaring

Testeksempel 1

Samtykke er det modsatte af...

 
Forklaring af svar

Samtykke betyder "indvilligelse", så antonymet er afslag. Aftale er et synonym. Klatre og samarbejde har ikke relation til ordet. Derfor er det korrekte svar afslag.

 

Testeksempel 2

Hvilket tal har den laveste værdi?

 
Forklaring af svar

Det korrekte svar er (D). (A) 1/4 = 0.25. (B) 2/3 + 0.25 = 0.67 + 0.25 = 0.92. (C) 4/5 - 0.45 = 0.80 - 0.45 = 0.35. (D) 5/8 - 0.40 = 0.63 - 0.40 = 0.23. Derfor er det korrekte svar (D).

 

Testeksempel 3

David, Erik, og Frank ejer hver en hund af forskellig race.
Erik ejer en mops.
David ejer ikke en golden retriever.
Konklusion:
Frank ejer en golden retriever.
Hvis antagelserne er korrekte, er konklusionen:


Umulig at bekræfte på baggrund af informationerne
Korrekt
Forkert
Rigtigt!
Forkert svar


Det korrekte svar er Umulig at bekræfte på baggrund af informationerne.


Ifølge den første antagelse ejer David, Erik og Frank hver en hund af forskellig race.
Ifølge den tredje antagelse ejer David ikke en golden retriever.
På baggrund heraf vides det ikke, om Frank ejer en golden retriever.
Derfor er det korrekte svar Umulig at bekræfte på baggrund af informationerne.


PI LI-testens rammer og regler

Tidsramme: Testen har en varighed af 12 minutter, og den resterende tid vil altid være synlig i højre side af skærmen undervejs i testen.

Spørgsmålenes format: Testen gør brug af multiple choice-formatet, hvilket betyder, at du skal vælge det rette svar blandt 4-5 svarmuligheder.

Antal spørgsmål: 50 (5 spørgsmål per side)

Hjælpemidler: Hjælpemidler såsom en lommeregner er ikke tilladt under testen.


Sådan læser du resultatet af testen

Når du er færdig med testen, kan du straks se, hvordan du har klaret dig. Her forklarer vi i korte træk, hvordan resultatet beregnes og hvilken betydning, der har for dine ansættelsesmuligheder.

Tre vigtige begreber at kende til

Den rå score – Denne metode lægger ganske enkelt alle dine korrekte svar sammen. Antallet af korrekte svar ligger typisk mellem 17-23, og det må derfor også formodes, at den gennemsnitlige score ligger på 20 korrekte svar.

Den percentile score – Den percentile score indikerer, hvordan du har klaret dig sammenlignet med alle øvrige testdeltagere. Er du f.eks. i den 70ende percentil, betyder det, at du har klaret dig bedre end 70% af alle testdeltagerne.

Den underliggende score – Den underliggende score viser dig ligeledes resultaterne i de enkelte underkategorier nævnt ovenfor.

Bemærk venligst, at du ikke straffes for forkerte svar. Det er derfor vigtigt, at du svarer på samtlige spørgsmål, da det kun kan forbedre dit resultat.


Fordelene ved JobTestPrep

 • Masser af testopgaver og omfattende undervisningsmateriale.
 • Testøvelser i fuld længde med realtidssimulering.
 • Hold dig opdateret med tidssvarende undervisningsmateriale.

Gode råd, før du tager Maersks test

 1. Star med de spørgsmål, du kender svaret på: Med kun 12 minutter til at færdiggøre testen skal du øve dig i at arbejde under tidspres. Da blot 1% af alle testdeltagere når at svare på over 40 spørgsmål, er det vigtigt, at du starter med at svare på alle de spørgsmål, du kender svaret på. Kender du ikke svaret på et spørgsmål, skal du blot gætte og straks fortsætte til det næste spørgsmål.
 2. Kend spørgsmålene: Inden du tager testen, bør du klarlægge, hvor dine stærke og svage sider er. Ved at kende til de forskellige typer af spørgsmål i testen, vil du være i stand til at vide hvilke spørgsmål, du bør bruge tid på, og hvilke, du bør svare hurtigt på.
 3. Dit sprog: Testen kan tages på mere end 70 forskellige sprog. De testdeltagere, der tager testen på et andet sprog end deres modersmål, forringer i gennemsnit deres resultat med 6-8 spørgsmål, hvilket kan påvirke din score markant. Af samme grund bør du altid vælge at tage testen på det sprog, du befinder dig bedst med.

Ofte stillede spørgsmål om Maersks test

Hvem står for testen?

Som udgangspunkt vil det enten være HR-chefen eller en anden medarbejder fra HR, der står for at afholde testen. PI underviser virksomheder i at varetage denne rolle.

Vil der være spørgsmål baseret på kultur i testen?

Nej; testen vil være kulturneutral, hvilket betyder, at du ikke behøver kendskab til specifikke kulturer eller samfund for at kunne svare på spørgsmålene.

Kan internetforbindelsens hastighed have indflydelse på testen?

Nej; der er taget højde for dette ved at programmere testen således, at den downloader alle spørgsmål forud for testens start. Når det er sagt, anbefales det dog at undlade at bruge en mobiltelefon eller iPad, da disse enheder ofte har en lavere ydeevne.

 

None of the trademark holders are affiliated with JobTestPrep or this website.